World Vison România, contributor la reforma sistemului de protecţia copilului

Pe parcursul celor 30 de ani, World Vison România a fost preocupată de îmbunătăţirea standardelor de îngrijire a copiilor,contribuind în timp la schimbarea mentalităţii personalului din instituţiile statului prin progame de training dedicate asistenţilor maternali.  

De asemenea, în perioada de început, eforturile fundaţiei s-au îndreptat către dezvoltarea de servicii şi organizaţii specializate, dedicate copiilor infectaţi HIV/SIDA, facilitând totodată accesul gratuit la tratamentul medicamentos şi îngrijirea la domiciliu.

 În acelasi timp, au fost desfăşurate activităţi de prevenire şi educare a comunităţii cu privire la problematica HIV şi SIDA. 

Centrele de socializare post-instituţională, proiectele pentru integrarea socio – profesională a adolescenţilor care părăsesc centrele de plasament, programele pentru combaterea exploatării prin muncă a copilului sau serviciile speciale pentru copiii cu dizabilităţi, au reprezentat alte iniţiative marca World Vision România. 

PROTECȚIE SOCIALĂ  

270 de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, beneficiare de servicii integrate

122 de persoane nou angajate 

Cămin pentru 3.000 de copii din orfelinat

1.200 de persoane cu dizabilități în programe de abilități de viață 

Tratament gratuit pentru 1.100 de copii infectați cu HIV/SIDA 

Implicarea acestor #EroiNeȘtiuți nu se oprește aici, alături de tine vor continua să dăruiască șanse reale la o viață mai bună tuturor copiilor din comunități vulnerabile! Fii și tu un erou și oferă SPERANȚĂ!